Minőségi könyvek mellé minőségi nyomtatóalkatrészek.

Szponzorált tartalom

toner
toner

Egész kicsi voltam, mikor először elkezdtem könyveket olvasni. Emlékszem, hogy szinte faltam az újabb- és újabb köteteket. Nagy szerencsém volt, hogy a családom támogatott ebben és nem voltak úgy, hogy a gyerek inkább csak munkára jó. Ezzel talán kicsit sikerült is elkényeztetniük, de most már azt mondhatom, hogy kinőttem ezt a neveltetést. A könyvek szeretete azonban megmaradt, még ha voltak olyan időszakok is, amikor nem olvastam annyit.

Az egyik nap elgondolkoztam, hogy mi lehetett ezeknek az időszakoknak az oka. Arra jutottam végül, hogy amikor ez történt, egyszerűen én is egy átalakulási fázisban voltam és nem igazán tudtam, hogy mik azok a könyvek, amik meg tudnak szólítani. Ez a folyamat pedig szerintem még most sem ért véget, csak néha lecsillapodik. De ez így normális az embereknél. Mindig valami más érdekel minket és ez teszi az életet olyan izgalmassá és változatossá. Sose gondoltam volna például, hogy örömmel fogok olvasni később olyan könyveket, amiket utáltam az irodalomórán venni.

Sokan panaszkodnak amiatt, hogy az emberek nem olvasnak eleget mostanában. A számítógépes játékokat és a televíziót hibáztatják a fejleményekért. Én azonban úgy gondolom, hogy ez a probléma sokkal összetettebb. A könyveket semmi nem teszi különlegesebbé más médiumoknál. Ezt sokszor elfelejtjük, mert szeretünk az olvasás mellé egyfajta presztízst társítani. Mintha attól nagyon okosak lennénk, hogy könyvet olvasunk és mindenki más, aki nem tesz így, az már eleve sokkal kevesebbet ér.

Ez a hozzáállás szerintem nagyon ártalmas és elsősorban ez áll amögött, hogy sokan miért nem olvasnak könyveket. Nem akarnak egyszerűen közösséget vállalni olyan emberekkel, akik így gondolkodnak. Nagymamámnál is mindig azt éreztem, hogy sok embert az olvasottsága alapján ítél meg. Pedig nem az számít, hogy az ember olvas-e, hanem, hogy miket olvas. Vannak rossz könyvek és vannak zseniális filmek. Nem lehet értékítéletet mondani csak az alapján, hogy milyen médiumon keresztül kerül kifejezésre valami művészi dolog.

Az életben szinte mindenben meg lehet találni a szépséget, úgyhogy nem érdemes egy dologra feltennünk az életünket, vagy az önértékelésünket. Az előző héten például sokkal többet megtudtam a nyomtató, toner részéről, a Nyomtatóalkatrész nevű oldal segítségével, mint valaha gondoltam volna. Az egész úgy kezdődött, hogy ki akartam nyomtatni egy nyelvkönyvet. Úgy éreztem, hogy így sokkal könnyebben tudnék tanulni, mivel nem kéne a képernyőt bámulnom. A nyomtatóm azonban elromlott, úgyhogy úgy tűnt, tönkre fog menni a tervem. Szerencsére az egyik haverom átjött, és megnézte, hogy mi a probléma. Kijelentette, hogy nem kell kétségbeesnem, a toner minden baj forrása, és azt nagyon könnyű kicserélni.

Megkértem tőle, hogy mondjon egy olyan üzletet, ahol be tudnám szerezni ezt a toner alkatrészt. Ő azt mondta, hogy csak online próbálkozzak ezzel, azon belül pedig a Nyomtatóalkatrész nevű oldalon.

Hazament, én pedig rögtön fel is mentem a Nyomtatóalkatrész nevű oldalra. Aggódtam azért, hogy el fogok veszni egyedül, mivel nem értek semmit a nyomtatókhoz. Mikor beléptem az oldal kezdőlapjára, már egy kicsit rögtön megnyugodhattam, mert láttam, hogy nagyon felhasználóbarát a kialakítása. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, hogy megértsük, mi hova tartozik. A menürendszer használatával, én például pár kattintás segítségével már a toner részlegen is találtam magamat.

Nem is attól féltem igazán, hogy nem fogom megtalálni a toner termékeket, hanem, hogy nem fogom tudni, melyik illik az én készülékemhez. Ez egyébként egy folyamatos stressz forrás nekem, és mindig imádkoztam, hogy nehogy elromoljon a nyomtatóm. Mikor azonban rákattintottam a toner kategóriára, kellemesen kellett csalódnom. Nem egy ömlesztett terméklistát kaptam, hanem ki tudtam választani azt, hogy milyen márkájú a nyomtatóm. Gyorsan megnéztem, és ki is választottam a nekem megfelelő márkát. Ezután pedig még inkább belementünk a részletekbe, mert megkérdezte a nyomtatóm pontos típusát is. Ehhez sem kellett sokat kutatnom, mivel szinte minden nyomtató elején fel van tüntetve ez az információ. Most már ezt is tudtam, úgyhogy rákattintottam az én nyomtatómra.

Ezután végre elkezdhettem válogatni a különböző toner ajánlatok közül. A korábbi procedúrának az volt az értelme, hogy most csak olyan tonereket adott ki, amelyek kompatibilisek az én nyomtatómmal. Nem kellett többé azon aggódni, hogy megrendelek valamit, kifizetek egy csomó pénzt és végül semmi hasznát nem fogom venni. A tonerekről egyébként külön-külön is olvashattunk, mivel mindegyikhez tartozott egy rövid tájékoztató is. Azelőtt semmit nem tudtam a nyomtatókról, de miután ezeket elolvastam, azt éreztem, hogy sokkal tudatosabban fogok választani.

Az árakat egyébként könnyedén össze tudjuk vetni, mivel mindegyik termék képe mellé hozzá vannak fűzve. Nem vagyok kifejezetten jó az internetes tájékozódásban, de ez még nekem sem okozott gondot. Csodás volt így látni ezt a listát. Gondoljunk bele, hogy mennyiszer történik meg velünk az, hogy kihagyunk egy kedvezményes ajánlatot, csak azért mert a bolt alsó polcára rejtették előlünk. A Nyomtatóalkatrész oldalán azonban nem akarnak semmit rejtegetni előlünk. Sőt, még használhatunk olyan rendezési elveket is, ami direkt a legolcsóbb termékeket helyezi előre a találati listában.

Én úgy éreztem, hogy a legjobb az lesz, ha egy középkategóriás tonerre ruházok be. Így nem kell túl sok pénzt elköltenem, de nem is kell attól félnem, hogy nem lesz minőségi a toner, amit vásároltam. Miután megtaláltam a számomra ideális tonert, kiderült egy plusz funkciója az oldalnak, amiről idáig nem is tudtam. Ez pedig nem más, minthogy több termék vásárlása esetén olcsóbb darabáron tudjuk beszerezni a tonerünket. Ez elsőre nem hangozhat akkora dolognak, de én biztos voltam benne, hogy többet akarok vásárolni, hogy a jövőben el tudjam kerülni az ilyen kellemetlen problémákat. Nagyon örültem hát, hogy így ösztönöztek a vásárlásra, hiszen ez mindkettőnk számára megéri.

Most már csak le kellett adnom a rendelésemet. Nem éreztem azt, hogy itt bármilyen gondba fogok ütközni. Sőt, még csak ekkor olvastam el az oldal tetején található kis, zöld fejlécet. Itt azt írták, hogy a kiszállítás ingyenes. Ezt én először el sem akartam hinni. Szinte mindig azt hozzák fel az emberek az internetes áruházak ellen, hogy milyen sokba kerül a kiszállítás. Itt azonban ettől nem kellett félni, mivel nem kellett semmit fizetnünk érte. Szerintem ez egy zseniális húzás volt a Nyomtatóalkatrész oldalától. A nyomtatós dolgok egyébként sem olcsók, úgyhogy ezekhez képest mindenképpen elhanyagolható lett volna a kiszállítási díj. Így azonban még inkább arra ösztönzik a vásárlót, hogy őket válasszák.

A rendelés menete egyébként nagyon egyszerű volt. Ki kellett csak töltenem az adataimat, és kiválasztanom a fizetési módomat. Ezután pedig már kész is volt a rendelés és nemsokára elindult felém.