Csőtörés elhárítás érdekében gyorsan érkezik a segítség!

Szponzorált tartalom

csőtörés elhárítás
csőtörés elhárítás

A csőtörés bármely otthontulajdonos rémálma lehet, de szerencsére nincs veszve minden még akkor sem, ha azt hinnénk, itt bizony komoly utómunka lesz a helyreállítás, mire megtaláljuk a csőtörés pontos helyét!

Persze rengeteg jótanáccsal van tele az internet, de nyilván a megelőzés komplex dolog és többnyire mind váratlanul szembesülünk egy-egy csőtöréssel vagy szivárgással, melyek nyomait véljük felfedezni. Mit tehetünk, ha arra gyanakszunk, hogy megrepedt a cső vagy a víz szivárog valahol?

Az első teendőnk, amint észleljük a csőtörés jeleit, hogy elzárjuk a vizet a házban. A főcsap elzárása hatékony és egyszerű dolog annak érdekében, hogy megállítsuk a további vízkárt. Ezt követően természetesen a csőtörés elhárítás megkezdésére van szükség, amit vízvezeték szerelő által érhetünk el. Ő elmondja a további teendőnket és amint kiért a helyszínre, ott, megkezdi a csőtörés feltárását és helyreállítását.

Egy tapasztalt vízvezeték-szerelő vagy csőtörés elhárító szakember segítségével biztosak lehetünk benne, hogy a probléma megfelelően meg lesz oldva. Nem mindegy ugyanis, hogy a szerelő egyből nekiáll-e kibontani a falakat vagy felajánlja, hogy műszerrel beméri a probléma pontos helyét. Ez plusz költség ugyan, viszont sokat spórolhatunk vele a későbbiekre nézve. A csőtörés elhárítás során ezzel a módszerrel azt is meg tudják mondani, hogy van-e máshol is rizikós rész a csőrendszerben, illetve villámgyorsan meg tudják oldani a szivárgás vagy törés helyének javítását.

Csak egy szakember rendelkezik a szükséges eszközökkel és tudással ahhoz, hogy pontosan meghatározza a csőtörés helyét és típusát, mert lehet az sem mindegy, hogy miért és hogyan sérült a cső.

A csőtörések elhárítása során gyakran alkalmaznak különböző műszeres vizsgálatokat. Többféle lehetőség is van arra, hogy feltárják a beltéri és kültéri csőtörések helyét. Régen ezek az eszközök nélkül bizony komoly ásatás kezdődött, aminek nem igazán örültek az emberek, de hát mit lehetett volna tenni. A falakban vagy a padló alatt is felmérhető a helyzet a csövekben anélkül, hogy nagyobb bontásokat kellene végezni a feltáráshoz.

A csőtörés típusától és mértékétől függően a szakember eldönti, hogy szükség van-e csőjavításra vagy csőcserére. Kisebb törések esetén általában javítóeszközökkel is orvosolni lehet a problémát, viszont a nagyobb károk esetén elképzelhető szituáció az is, hogy szükség lesz egy új csőszakasz beépítésére csere gyanánt.

Miután a csőtörés elhárítás megtörtént, a következő dolog, hogy megkezdjük a károk helyreállítását. A nedves falakat és padlókat alaposan ki kell szárítani, hiszen senki sem akarna terjedő penésszel is küzdeni pluszban, bőven elég maga a csőtörés is.

Szakszerű csőtörés elhárítás vehető igénybe a Csotores24.hu segítségével, amely a vízszivárgás és beázás okait feltárva hárítja el a problémát. Gyors és hatékony megoldásokat kínálnak a csőtörésekre, s lehetőséget biztosítanak rá, hogy bontás nélkül is meg lehessen találni a problémaforrást, illetve csak minimális bontás kelljen a helyreállításhoz.