A lézervágás különösen precíz vágást biztosít.

Szponzorált tartalom

lézervágás
lézervágás

Az alkatrészgyártásban különösen fontos tényezőknek számítanak az idő és a pontosság. Annak érdekében, hogy a megmunkált anyag formára, kialakításra, méretekre teljesen olyan legyen, mint amilyen elvárásokat támasztanak felé, a feladatra legjobb technológiát érdemes alkalmazni. Lehetőségünk van igénybe venni az acél lézervágás szolgáltatást, amely megoldást nyújt azokra az esetekre, amikor rövid határidővel van szükségünk akár nagy mennyiségben legyártott elemekre. A Mátrép Mega Kft. Által alkalmazott lézervágási technológiával a lemezmegmunkálás számos lehetőséget kínál.

A legkorszerűbb lemezmegmunkáló technológiáról beszélhetünk, amivel legtöbbször rozsdamentes acél, alumínium vagy szénacél lemez anyagok megmunkálása történik.

Az alkatrészgyártásban a lézervágás egy rendkívül hatékony, ugyanakkor pontos módszer, melyet számos iparágban alkalmaznak. Az anyagok típusa és vastagsága lényeges tényező abból a szempontból, hogy célszerű-e lézervágást alkalmazni az anyagtípus és egyéb jellemzők alapján. Leginkább fémek vágására alkalmas, például acél, alumínium, réz, ezzel együtt műanyagok, faanyagok megmunkálása is lehetséges ezzel a technikával.

A lézervágás kitűnő választás abban az esetben, ha az alkatrészek esetén elvárás a magas pontosság a méreteket illetően, illetve minél kisebb anyagveszteséggel szeretnénk megvalósítani elképzeléseinket. A lézertechnológia ugyanis rendkívül precíz és minimális anyagveszteséggel dolgozik, így akár mikrométeres pontossággal is képes alkatrészeket gyártani. Ez különösen fontos az olyan iparágakban, mint a precíziós műszerek gyártása, az orvostechnika vagy az elektronikai ipar.

Nincs lehetetlen, mert ha esetleg az gyártatni kívánt alkatrésznek bonyolult geometriájuk van vagy netán apró részleteket kell megmunkálni rajtuk, akkor a lézervágás segítségével ez is megoldható! Mivel a lézer fókusza könnyen irányítható, ezért nagyon kicsi lyukakat, mélyedéseket vagy akár éles szögeket is lehet vele vágni. Tehát lézerrel olyan alkatrészeket is le lehet gyártani, amelyek más módszerekkel nehezen vagy egyáltalán nem lennének elkészíthetők.

Nagy sorozatú, jelentősebb darabszámos gyártás esetén a modern lézervágó gépek nagy sebessége és pontos alkalmazása hatalmas előnyt jelent. Költséghatékony is egyúttal, hisz az automatizáltság, valamint a nagyobb termelékenység révén csökkenhetnek a költségek, mert kevesebb munkaerőt igényel a gyártás. Arról se feledkezzünk meg, hogy kisebb anyagveszteséggel alkalmazható a lézervágás, ezáltal szintén költségmegtakarítás érhető el!