Az alkoholizmusból fel lehet épülni!

Szponzorált tartalom

FELÉPÜLÖK
FELÉPÜLÖK

Van egy hely, ahol csodák történnek. Ahol megértésre, barátra találnak azok, akiknek segítségre van szükségük. Ahol 28 nap alatt egy új világ nyílik ki az ember számára. A FELÉPÜLÖK azoknak nyújtanak segítséget, akik szeretnének változtatni az életükön.

Sokan észrevétlenül válnak az alkohol rabjává és mikor már felismerik, hogy nagy a baj, nem tudnak visszafordulni. Nem tudják, hogy hogy lehetne alkohol nélkül élni, félnek az elvonási tünetektől. Vagy épp már meg is tapasztalták a kínzó vágyat.

A Családi Felépülési Központban egyéni terápiákat szerveznek az érintetteknek, a családtagoknak és egy 28 napos program is várja azokat, akik szeretnének felépülni. A program a Minnesota-modellen alapszik, ami már több mint ötven éve az egyik legjobb módszer az alkoholizmus kezelésében.

Az Egyesült Államokban indult el, ott több hónapos terápiákat szerveznek, ahol már felépült, tapasztalt segítők kísérik az úton azokat, akik jelentkeznek a programra. Ez nagy segítség, nagy előny, hisz akik ezekben a központokban vannak, tudják, hogy min megy keresztül a másik, így a segítség is hatékonyabb tud lenni. Az Egyesült Államokban a bentlakásos, alkoholbetegeknek létrehozott központok négyötöde ezzel a módszerrel dolgozik.

Hazánkban harminc éve van jelen a módszer és máig ez a leghatékonyabb az alkoholizmus kezelésében. 70-75 százalékos hatékonysága a legjobb mutató erre. A felepulok.hu honlapon a Minnesota-modell alapjaival is megismerkedhetünk, azzal, hogy milyen eszközöket és módszereket alkalmaznak a központban, hogy mi történik a 28 nap alatt.

De számomra sokkal érdekesebbek voltak a személyes tapasztalaton alapuló beszámolók, azok az érzések, sikerélmények, melyeket a programban már részt vettek osztottak meg. Megható a Felépülők alapítóinak története is. Egy kedves családot ismerhetünk meg, akik életébe bekúszott az alkoholizmus. A felismerést, és az elhatározást pedig az esetükben tettek követték. Nem csak a családfő, a fia is a függőségek rabjává vált, nagy erő és motiváció kellett ahhoz, hogy hátat tudjanak fordítani a múltnak.

Nekik sikerült és az ő segítségükkel bárkinek sikerülhet. Ezt kínálják a Felépülők. 28 nap – nem hosszú idő egy ember életében, de pont elég arra, hogy minden megváltozzon.