Az ablakcserével mindenki csak jól járhat!

Szponzorált tartalom

ablakcsere
ablakcsere

Olyan jó érzés volt beköltözni az új lakásunkba annak idején. Akkor még eszünkbe sem jutott, hogy idővel le kell cserélnünk majd az ablakokat, mert azok az akkori szempontoknak ugyan megfeleltek, viszont a jelenkori színvonaltól már igencsak messze állnak. Akkoriban ezek az ablakok, amikről beszélek, még viszonylag újnak számítottak. Na de azóta eltelt húsz év és most kezdtük megérezni, hogy mennyire elavultak már pláne most, amikor az energia olyan értékes.

A műanyag ablakcsere a jobb hőszigetelésért elvégzendő, mert a régi, elavult nyílászárók felesleges energiafogyasztást generálnak. Mi először nem is a fűtésszámlán vettük észre, hanem az tűnt fel, hogy a huzat átfúj a nyílászárókon. Rögtön elkezdtük szervezni, hogyan lehetne megoldani a mielőbbi ablakcserét, mert nem akartunk még egy telet ilyen huzatos lakásban tölteni.

Az Ablakban Otthontól kértünk árajánlatot. Felmérték a helyszínt, lemérték a nyílásokat, megbeszéltük, hogy mit is szeretnénk mi és ez mennyibe fog majd kerülni. A sima fehér műanyag ablakok mellett döntöttünk, esztétikailag ezek illenek a legjobban a lakáshoz. Egyébként mindenféle színben vásárolhatunk már ablakot, tehát ha úgy tetszik, akkor famintás is lehet, nem kell megállapodni a fehér színnél.

A megbeszélt időpontban eljöttek, kibontották a régi ablakokat, majd előkészítették a helyszínt az új nyílászárók fogadásához. A nyílást, a falat ugyanis elő kell készíteni. Rengeteg munka, ezért jó, ha szakember végzi a teljes ablakcsere folyamatát, mert sok idegeskedést spórolhatunk meg magunknak. Az új ablakaink bekerültek a helyükre, be is állították őket és mint egy varázsütésre, mindjárt sokkal komfortosabbnak éreztük az otthonunkat!

A korszerű otthon nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden a kézzel fogható kényelemről szól, ami csak lehet digitális, okos, stb. A korszerűsítést az alapoknál kell kezdeni, méghozzá az ingatlan hőszigetelésének javításával. A vastagabb szigetelés lesz a következő, amit megejtünk, de a legfontosabb mégis az ablakcsere volt, ami jelentős változást hozott a hosszú távon a kiadásainkra nézve.