A napelemes rendszer jelenti a jövőt!

Szponzorált tartalom

napelemes rendszer
napelemes rendszer

Azzal együtt, hogy ekkora térhódításba kezdtek a napelemek, sokakat foglalkoztat az, hogy vajon mibe kerülne saját ingatlanukat napelemmel felszerelni. Ahhoz, hogy válaszolni lehessen erre a kérdésre, több dolgot is figyelembe kell venni, hiszen nem olyan egyszerű az árak meghatározása, mint azt elsőre gondolnánk!

Először is, nem minden ingatlan egyforma, azok adottságai, elhelyezkedése és a tetőfelület mérete és dőlésszöge egyaránt meghatározó abból a szempontból, hogy meddig lehet vagy éppen meddig kell elmenni árban ahhoz, hogy megkapjuk, amit szeretnénk. Nem mindegy továbbá az sem, hogy a teljes áramfogyasztást szeretnénk fedezni vagy csak egy részét.

A teljes napelemes rendszer ár függ az imént felsorolt körülményektől és a választott terméktől egyaránt. Nincs egy jól bevált képlet, amit minden esetben alkalmazni lehet, mindig a rendelkezésre álló lehetőségek, az egyedi adottságok határozzák meg, hogy milyen mértékű napelem árak azok, amelyekkel számolni kell. A Solargroup viszont segíthet Önnek abban, hogy előzetesen felmérhesse, mekkora napelemre lesz szüksége és az mennyibe fog kerülni!

Első lépésként tehát azt ajánljuk, hogy kérjen helyszíni felmérést, amivel együtt már rendelkezésre állhat egy kalkuláció, hogy a személyre szabottan Önnek tervezett napelemes rendszer mekkora költségkeretet igényel. Ezután már csak azt kell eldönteni, hogy saját forrásból vagy pályázat útján kívánja megvalósítani a projektet!

Érdemes előrelátónak lenni, mert a gondosan tervezett és telepített rendszer a későbbiekben bővíthető is akár. Így ha például a háztartási eszközök és a lakók napi szintű fogyasztását szeretné fedezni, de később a fűtés szempontjából is érdekes lehet a napelemes rendszer, akkor úgy célszerű gondolkodni és megterveztetni a rendszert.

A napelemes rendszer rendkívül sokoldalúan tudja kiszolgálni a felhasználókat, hiszen gyakorlatilag a teljes épület áramellátását biztosítani lehet általa, legyen az bármekkora méretű. Nyilván az energiatárolós napelemekkel még többet hozhatunk ki a rendelkezésre álló napenergiából, hiszen azt helyben bármikor fel tudjuk használni, nagyobb biztonságot tud nyújtani!