A napelem ára több, mint egy cégalapítás, de nem megfizethetetlen!

Szponzorált tartalom

napelem ára
napelem ára

Mennyibe kerül manapság céget alapítani? Az attól függ, hogy vesszük. Ha csak az alapítási költséget nézzük, az tizenpárezer forint. A napelem ára ennél azért jóval több. Ha viszont azt is nézzük, hogy mennyi törzstőkével kell rendelkezni mondjuk egy kft alapítás esetében, akkor a 3 000 000 forint már egészen összemérhető egy komolyabb napelemes rendszer árával.

Nézzük csak a kézzelfogható tényeket, amiket a napelemrendszer.info oldalon találtam. Nos, 3 millió forintért már egészen komoly fotovoltaikus rendszert lehet csináltatni a házunkra. Ez pontosabban azt jelenti, hogyha a napelem ára 3-4 millió forint körül mozog, azért nagyjából egy 6-8 kW-os rendszert lehet felszereltetni.

Ez persze attól is függ, hogy hova kell feltenni és pontosan milyen márkájú berendezésekből álljon a rendszer. De összességében mégis azt lehet elmondani, hogy ebben az esetben a napelem ára összehasonlítható a törzstőke összegével.

Persze, ha nem ragaszkodunk ehhez az összehasonlításhoz még sok más teljesítménnyel bíró rendszer árait is meg lehet nézni a napelemrendszer.info oldalon. De egyébként ez a 6-8 kilowatt már egy átlagos kertes ház fogyasztását kitermelheti, hogyha kellően jó helyre tudják tenni – már ami a napsütést és az árnyékolást, na meg a dőlésszöget illeti. Ezekről mind konkrétumokat lehet találni a már korábban említett oldalon.

A napelem ára abból a szempontból is nagyon kedvező, hogy míg mondjuk nem is olyan régen ez még egy drága kategóriába eső, talán luxusnak is nevezhető cikk volt, addig most már egyre inkább a megfizethető kategóriába csúszik át. Ennek egyébként az is sokat segít, hogy az elmúlt időszakban egyre több pályázati lehetőség is kapcsolódik hozzá, tehát nem muszáj mindent önerőből megteremteni. Erről is jócskán lehet olvasni a napelemrendszer.info oldalon.

Akit tehát ma még mindig a napelem ára tántorít el, az valószínűleg olyan szomorú helyzetben van, hogy a tetőszerkezeten is módosítania kell ahhoz, hogy bármit rá tehessen. Ebben az esetben ugyanis jócskán feljebb mehet a napelemes rendszer ára a tetőszerkezeti átalakításoknak köszönhetően. Azért a támogatásoknak így is érdemes utána nézni.