Új cég arculatához remekül passzolnak a pólók.

Szponzorált tartalom

pólók
pólók

Amikor valaki úgy dönt, hogy egy új cég alapításába fog, annak tudnia kell, hogy nagy fába vágja a fejszéjét. Túl azon, hogy onnantól kezdve a maga ura lesz, rengeteg felelősség és teendő is várja, nem csak a szabadság érzése. Könyvelőt kell fogadnia, engedélyeket szereznie, székhelyet bejegyeztetnie, és úgy egyébként kigondolnia, hogy hogyan is szeretné a saját bizniszét beindítani. Ha nagyban gondolkodik, akkor alkalmazottakra is szüksége lesz, hacsak nem akart tényleg mindent egyedül csinálni. Viszont ha emberei lesznek, nekik nem árthat például, ha valamilyen módon jelezve van a csapathoz tartozásuk, erre például az egységes pólók készíttetése az egyik leginkább bevált módszer. Nem kell belőlük irtóztatómennyiség; ha csak néhány munkatársról van szó, akkor elegendő fejenként 2-3, hogy legyen váltás. Viszont itt jön a következő kérdés: hová fordulhat egy friss vállalkozó, ha egyen pólót szeretne csináltatni az alkalmazottai számára?

Tény, hogy nem minden iparág, nem minden vállalkozás igényli, hogy valamiféle egyenruhában legyenek az emberei. Egy irodában például furcsán venné ki magát, ha mindenkinek ugyanolyan, céges logóval ellátott pólóban kellene ülnie, de érdekes módon erre is találhatunk példát. Inkább a kereskedelmi egységekre, szolgáltatókra jellemző, hogy valamiféle ruházat is a céghez tartozást jelzi, de az építőiparban is eléggé általános. Mindenesetre az alkalmazottak sem feltétlenül utasítják el az efféle dresszkódot, hiszen így legalább a munkaruhájukról nem nekik kell gondoskodni. Na de az induláskor, sőt esetleg később is, meg kell találni azt a forrást, ahonnan kiváló minőségben és tisztességes áron rendelhetők meg a mintás pólók, amiket az alkalmazottak hordani fognak. Nemrégiben ehhez kaptam egy remek tanácsot, amit szívesen meg is osztok!

Magam is cégalapításban gondolkodom, habár még számos teendő hátravan, de szerencsére most már van időm a részletekre is figyelni. Egy üzlethelyiséggel nyitok, amit később lánccá szeretnék tovább bővíteni, ha minden jól megy, és én is támogatom az egységes pólók viselését. Szerintem lényeges, hogy a vásárlók meg tudják különböztetni az ott dolgozókat a többi vásárlótól, ne kelljen hosszasan kutakodniuk, mielőtt fel tudják tenni az esetleges kérdéseiket. A legegyszerűbb módja a dolognak, ha kiválasztok egy alapszínt, és olyan pólókra nyomtattatom rá a cégem logóját, esetleg a hátára is rakatok valami feliratot, még nem tudom. De a lényeg az volt, hogy akár 20 ilyen felsőt is el tudjak készíttetni, és ne kelljen feltétlenül elmennem értük, hiszen így is van elég bajom az egésszel. Ebben segített nekem egy kedves barátom az ajánlásával.

Mostanában nagyon divatosak az egyedi, kreatív, vagy éppen vicces mintával ellátott pólók, ő is a bolondja ezeknek. Minden összejövetelen valami másmilyen van rajta, és mindig jól szórakozunk rajtuk. Vannak, amiket előre elkészített minták közül választott, másokat viszont ő gondolt ki és tervezett meg, hogy valóban egyediek legyenek, sőt, sok esetben személyesek. Mikor legutóbb összefutottunk, akkor kérdeztem meg tőle, hogy mégis honnan szerzi ezeket, mert nagyon érdekel. Igazából én sosem hordanék egy ilyen humoros pólót, de neki láthatólag bejön, és ebből következtettem arra, hogy a forrása is megvan hozzá. Elmesélte, hogy korábban több ilyen pólókészítő műhelyet, céget kipróbált, de az utóbbi időben már hűséges maradt egyhez, mert nagyon jó minőségben, rövid idő alatt készítik el a megrendeléseket, és még házhoz küldési lehetőség is van. Rögtön mondtam neki, hogy pont erre van szükségem, és megkértem, hogy avasson be.

Előkapta a laptopját, és megmutatta nekem annak a pólókészítő cégnek a weboldalát, amire ő mostanában esküszik. El kell ismernem, valóban nagyon meggyőző, amit tapasztaltam, sőt, még üzletvezetési szempontból is tanulságos. Egy nagyon mutatós, de mindemellett egyszerűen és egyértelműen felépített honlapot láttam, amit teljes egészében a vásárlói igények és a minél jobb használhatóság jegyében terveztek. Szépen kategóriákra voltak osztva a férfi, illetve női pólók, sőt a mintákat még témakörök szerint is csoportosították. Ez pontosan azért jó, mert ha valaki valami konkrétat vagy ahhoz nagyon hasonlót keres, akkor nem kell hosszú, több százas listákból válogatnia, egyszerűen csak megkeresi azt a témát, amihez kapcsolódik, és meg is van a megoldás!

Ami viszont engem kifejezetten érdekelt ebben az esetben, az az egyedi pólók készítése rendelésre, ezzel kapcsolatban ugyanis voltak kétségeim. Egy-két vállalkozást már megkerestem ebben az ügyben, de azt kellett tapasztalnom, hogy vagy arcátlanul drágák voltak, vagy hosszú határidővel dolgoztak, vagy pedig akkora volt bennük a művészi elán,hogy inkább hagytam a fenébe őket, mert a végén még átalakítják a logómat vagy a tervemet. Itt viszont, a lolmarkt.hu-nál kifejezetten ügyfélbarát módon kezelik a dolgokat,arra buzdítva az érdeklődőket, hogy keressék meg őket, és beszéljenek meg mindent. A saját grafikusaik nagyon szívesen segítenek bárkinek, aki például csak egy vázlattal vagy leírással tud szolgálni az egyedi terveihez, mert mondjuk nem egy rutinos képalkotó. Ezen kívül az is külön hangsúlyozva van, hogy egy darabtól akár nagyon sokig is vállalnak rendeléseket, és a házhoz szállítás is megoldott futárszolgálaton keresztül. Szuper!

Át is küldettem magamnak ezt a weboldalt, hogy a későbbiekben se vesszen el, mert amennyi mindennel kell nekem mostanában foglalkoznom, biztos vagyok benne, hogy elfelejtettem volna már másnapra. Így viszont megvolt, és alkalmas pillanatban újra elő is vettem, hogy tüzetesebben áttanulmányozzam. Megvallom, mint leendő vállalkozó, nem hagyhattam figyelmen kívül, hogy mások is foglalkoznak ilyesmivel az országban, így késztetést éreztem arra, hogy kicsit körülnézzek ezen a téren. De őszintén mondom, ennyire barátságos és korrekt hozzáállást sehol nem tapasztaltam! Más cégeknél már a bemutatkozás is rideg és statikus, ráadásul, akik ilyesmivel foglalkoznak, azok csak akkor adják kedvezményesebben a pólókat, ha több százat rendelek belőlük. Csakhogy nekem egyáltalán nincs első körben szükségem annyira! De az ajánlott pólókészítő műhely tartalmából az jött le számomra, hogy náluk ez sem akadály.

Végül úgy döntöttem, hogy csak és kizárólag a lolmarkt.hu által készített pólók lesznek az alkalmazottaimon, amikor megnyitom az első üzletet. Szépen legyártatok egy adott mennyiségű pólót a logómmal, sőt, az is felmerült bennem, hogy valami képet vagy ábrát is felhelyeztetek rájuk, hogy jobban ki legyen használva a hely. Aztán ha elfogy, akkor rendelek tőlük még, és a futárszolgálattal egyenesen az üzletbe vitetem, nem kell külön köröket rónom az ide-oda szállítgatásával. Ha egyben megérkezik a csomag, akkor a munkatársaim már szét is tudják osztani maguk között méret szerint, és így nem kell majd arra várni, hogy nekem legyen időm elugrani a csomagért. Ezért mondtam már az elején, hogy a rugalmasság és az ügyfél-központúság olyan tulajdonságok, amit minden magát komolyan vevő cégnek alkalmaznia kellene, és ahogyan ezt ennek a pólóműhelynek a példáján is láthatjuk. Hát így tervezem én egységesebbé tenni a vállalkozásom arculatát.