Az értékek biztosítása magánszemélyek és cégek esetében is egyformán fontos.

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás tanácsadás
lakásbiztosítás tanácsadás

Ingatlanaink és ingóságaink biztonsága a saját magunk, illetve testi és lelki egészségünk, jólétünk biztosítása után az egyik legfontosabb dolog, hiszen otthonunk vagy munkahelyünk is bármikor megsérülhet egy baleset vagy más szerencsétlenség folytán.

Nyilvánvaló tehát, hogy érdemes komolyan átgondolni, hogy milyen biztosítást kötünk, hiszen bár a biztosítások felmondhatóak minden évben a megkötésük évfordulóját megelőzően, tulajdonképpen csak felesleges munkát gyártunk magunknak azzal, ha nem mérlegeljük maximális gondossággal a szempontokat már a legelső biztosításunk megkötésekor is.

Ez azonban nem könnyű feladat, hiszen számos biztosító létezik, nekik pedig értelemszerűen szintén számos különböző biztosítási termékük áll az ügyfelek rendelkezésére. Ebben a rengetegben eligazodni pedig még akkor sem gyerekjáték, ha az embernek van rá bőven elegendő ideje. Azonban ha idő és energia híján vagyunk, akkor a helyzet még ennél is jóval nehezebbé válik, és ilyenkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy vajon nem járunk-e jobban, ha egy lakásbiztosítás kalkulátor 2020 biztosítási szolgáltatásai közül segít nekünk kiválasztani a megfelelőt, vagy ha részt veszünk egy szakemberrel lefolytatott személyes tanácsadáson.

Nekem például van egy régi barátnőm, Anita, aki fiatal növényorvosként egyenesen imádja a munkáját, rengeteget dolgozik, s emellett még állat-, és környezetvédelmi aktivistaként is részt vesz rengeteg program szervezésében és lebonyolításában. Ilyen körülmények mellett aztán nyilván nem csoda, hogy nem hogy biztosítás kötésére, de még a családjára is alig marad ideje, így aztán számára például eleve kizárt volt, hogy egyedül próbálja meg a megfelelő lakásbiztosítást kiválasztani.

Ekkor ajánlotta neki az egyik kollégája, Máté a Pannon Safe nevű céget, amely sok más egyéb szolgáltatás mellett biztosításközvetítéssel is foglalkozik. A cégnél amellett, hogy igénybe vehető személyes tanácsadás, lehetséges a lakásbiztosítás online megkötése is, mert az oldalukon található lakásbiztosítás kalkulátor 2020 lakásbiztosítási ajánlatai közül a cég kínálatából egyéni helyzetünkhöz mérten ajánlja fel a számunkra legmegfelelőbb konstrukciókat. A kínálat pedig természetesen igen széles, hiszen számos neves biztosító legkülönfélébb szolgáltatásait foglalja magában.

Máté egyébként hasonló cipőben járt, mint Anita, azonban ő először mégis úgy kötött biztosítást, hogy nem kért profi segítséget a megfelelő konstrukció kiválasztásához, ami végül is nem bizonyult túl jó döntésnek, ugyanis amikor egy kivételesen vad vihar következtében károsult a tetőre telepített napelemük, kiderült, hogy erre bizony nem terjed ki a fedezet.

Máté aztán ezt a biztosítást felbontotta, és mivel sok jót hallott korábban az ismerőseitől a Pannon Safe-ről, elhatározta, hogy az oldalukat mindenképpen megnézi, s ha azt is szimpatikusnak találja, akkor ő is őket fogja választani.

A weblap aztán jóformán azonnal levette a lábáról, nem utolsósorban azért is, mert a kérdést, hogy a napelemre kiterjed-e a fedezet, percek alatt megtalálta az egyébként jól átlátható és nem túl hosszú listában, ami arról szól, hogy mire kell figyelnünk, ha biztosítást szeretnénk kötni.

Tehát már a legelső benyomása is az volt, hogy ez a cég rendkívül felhasználóbarát, s ezt a benyomását csak fokozta az, hogy milyen elégedetten nyilatkoznak az ügyfelek a Pannon Safe szakembereinek munkájáról. A szöveges nyilatkozatok mellett még adatok is találhatóak az oldalon, melyek százalékos bontásban mutatják az ügyfél-elégedettséget, panaszunk pedig ez alapján se lehet a cég teljesítményére.

A Pannon Safe emellett még szakmai elismerésben is részesült, hiszen már kétszer is megkapta a MagyarBrands kiváló magyar termékeknek járó díját.

Máté tehát végül személyes tanácsadást követően kötötte meg ezen a cégen keresztül a lakásbiztosítását, és azóta is nagyon elégedett, így nyugodt szívvel ajánlotta a szolgáltatásaikat Anitának is, aki azonban hasonlóan Mátéhoz, alapvetően azért szkeptikus alkat, s csupán egyetlen ajánlás alapján azért nem ugrik nyomban fejest is valamibe.

Így aztán először ő is alaposan átnézte a weboldalt, s bár még nem tudta, hogy személyes tanácsadást fog-e kérni, vagy úgy lesz majd vele, hogy az oldalukon található lakásbiztosítás kalkulátor 2020 ajánlatai közül kellő hatékonysággal választhatja ki a számára megfelelő megoldást, abban már biztos volt, hogy a Pannon Safe-et fogja választani. Magával a weboldallal egyébként nem csak az elégedettségi mutatók és a szakmai elismertség tekintetében volt elégedett, hanem hasonlóan Mátéhoz az oldal informativitása és könnyen kezelhetősége is abszolút szimpatikus volt a számára.

Számos alapvető fontosságú információt erről az oldalról tudott meg, így például azt, hogy a beázással kapcsolatos károk esetén mennyire változó lehet az, hogy a szerződésünk alapján a biztosító mire fizet és mire nem. Egyes konstrukciók például csőtöréskor megtérítik az elfolyt víznek az árát is, mások azonban nem. Kívülről történő beázás esetén szintén az a helyzet, tehát szerződéstől függően vagy fizet rá a biztosító vagy nem, és ugyanez vonatkozik a nyitva hagyott ablak által okozott beázásra is.

Anita a fentieken kívül egyébként például azzal sem volt tisztában, hogy a lopás bizonyos aleseteinél is oda kell figyelni arra, hogy mit szeretnénk, mert például a besurranàsos vagy jóhiszemű beengedéshez kapcsolódó lopások külön kategóriát képeznek, így az, hogy a fedezet ezekre az esetekre is kiterjed-e megint csak az adott konstrukciótól függ.

Ugyanígy, a tűzzel nem járó koromszennyeződéseket és füstszennyeződéseket sem fizeti minden biztosítási típus, és eltérések lehetnek abban is, hogy egy adott biztosítás egybeköthető-e például vállalkozási biztosítással vagy kapcsolható-e esetleg még gépjármű assistance is hozzá kiegészítésként vagy sem. A kiegészítési lehetőségek között érdemes lehet számításba venni a kisállat biztosítással való kiegészíthetőséget is vagy akár azt, hogy kerti bútorokra esetleg kiterjedhet-e a fedezet.

Arra is feltétlenül érdemes odafigyelni, hogy amennyiben társasházi lakásban lakunk például és a társasház már minden lakásra kötött biztosítást, így a miénkre is, ez még nem jelenti azt, hogy ingóságaink is biztosítva vannak, tehát ezzel kapcsolatban mindenképp érdemes lehet külön intézkednünk.

Amennyiben pedig már megkötöttük a biztosításunkat, és elégedettek is vagyunk vele, ez még mindig nem ok arra, hogy jóformán el is felejtsük kérdést. Nagyon fontos ugyanis, hogy ha például háziállat kerül a házhoz, vagy egy gyermek személyében új taggal bővül a családunk, akkor mindenképpen szükséges a meglévő szerződésünk módosítása, s Anitának, aki Mátéhoz hasonlóan végül szintén a Pannon Safe személyes tanácsadása mellett döntött, ez is egy olyan új információ volt, amit a cég oldaláról tudott meg.

A különféle korszerűsítések és felújítások, tehát például a fűtésrendszer modernebbre cserélése, szintén szükségessé teszik a szerződésünk módosítását, hiszen mind az ingatlanban található ingóságok értékének emelkedése, mind az ingatlan újjáépítési költségeinek emelkedése új helyzetet hoz létre, s ha ilyenkor nem cselekszünk, az könnyen azt eredményezheti, hogy ingatlanunk alulbiztosítottá válik.

Figyeljünk tehát, és amennyiben kételyeink vannak, mindenképp vegyük fontolóra a szakemberekkel történő konzultációt, hiszen ez számos tévedéstől óvhat meg bennünket.