A wc dugulás nem feltétlenül rémálom!

Szponzorált tartalom

dugulás
dugulás

Talán már minden háztartásban előfordul már, hogy a mellékhelységben eldugult a lefolyó. Ilyenkor mi a teendő? Mi az, amit semmiképp sem szabad csinálni? Ezekre a kérdésekre meg vannak a válaszok, azonban a legegyszerűbb, ha szakembert hívunk.

Nem egy kellemes dolog a wc dugulás, ami sok bosszúságot tud okozni, főleg akkor, ha használat után nem tudjuk lehúzni a vécét. Ebben az esetben először azt kell felmérni, hogy mitől dugulhatott el a lefolyó. Más esetben is érdemes utánajárni, hogy nem-e a kisgyermek dobott vagy ejtett bele valamit, illetve mi magunk, hiszen a legtöbbször ezen okokból keletkezik dugulás.

A duguláslehárítás Budapest esetében gyorsan megtörténhet, hiszen a szakemberek rövid kiszállási idővel dolgoznak. A másik előny manapság, hogy non-stop elérhetőséget biztosítanak, így nem feltétlenül kell napokat túlélni úgy, hogy nem lehet rendesen használni a mosdót. Olykor a teljes vízhálózattal van valami gond, ezért is célszerű a vízvezeték szerelőre bízni a feladatot.

Ő az, aki megfelelő tapasztalattal és eszközökkel rendelkezik. Ő tudja hatékonyan és hosszú távra szólóan megszüntetni a dugulás okát, amikor már a házi praktikák nem válnak be. A nap 24 órájában elérhető a budapesti csőtörés elhárító gyorsszolgálat, amely gondoskodik róla, hogy újra zökkenőmentesen lehessen használni a vizes helységeket.

Mint már említettük, a lefolyók mellett a wc dugulás az, ami a leggyakrabban megesik. Ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen, rendszeresen érdemes gondoskodni a karbantartásról. Mit is jelent ez? Hát biztosan nem azt, hogy hetente sósavval öntünk a lefolyóba! Lehetőleg kerüljük az ilyen drasztikus módszereket, hiszen sokkal több kárt okozhatunk vele, mint amennyit segítünk! Nem kell egyből a drága vegyszerekért rohanni, hiszen vannak kíméletesebb megoldások, amelyek épp úgy sikerrel alkalmazhatók.

A vécé állandó tisztán tartása nagy segítség abban, hogy ne történjen dugulás. Ha mégis valamilyen idegen tárgy okozza a bajt és nem elzsírosodás vagy hasonlók, akkor pedig szükség és lehetőség szerint próbáljuk meg gumikesztyűben eltávolítani az elakadt tárgyat. Bizonyos esetekben elkerülhetetlen a bontás. Ilyenkor nincs más választás, muszáj jobban beleásni a dolgok mögé. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezzel mindenképp számolnunk kell, hiszen a dugulás kapcsán már nagyon profi gépek elérhetőek, amelyek segítenek abban, hogy ez elkerülhető legyen!